Jack en lisa op een ipad

Playground

Welkom in de wereld van Jack en Lisa. Hier vind je alles dat jij wilt weten over Jack en Lisa en al hun vriendjes!

Karakters

Babbelbeer

Het vrolijke beertje

Babbelbeer is een vrolijk beertje. Ze vindt het erg leuk om de Nederlandse taal te oefenen. Ze weet altijd wel leuke spelletjes te bedenken van letters en woorden die ze heeft geleerd.

Ollie

De avonturier

Ollie is een olifant die het liefst zo veel mogelijk avonturen beleeft! Gelukkig zijn daar dan weer de kinderen om Ollie te helpen. Deze vriendelijke olifant kan niet wachten om een nieuw avontuur te beleven, samen met jou!

Eva

Gek op afval

Eva is een echte compostworm. Zij wacht op het afval die Jack en Lisa haar brengen.

Lux

De jonge vechter

Het klimaat verandert en dat is ook te merken in Avonturenbaai. Het gebied van de jonge ijsbeer Lux wordt steeds kleiner. Zij leert Jack en Lisa een les over het belang van het hergebruiken van materialen.

Oscar

De oude wijze knikkermachine

Oscar is een oude knikkermachine. Niemand weet precies hoe oud hij is. Dat wil hij niet zeggen. Hij staat voor de ingang van de speelgoedwinkel van Louis. Hij hoort en ziet alles.

Jack

De nieuwsgierige jongen

Jack is een jongen uit Avonturenbaai. Hij is gek op zijn mountainbike en zwemmen. Sommen maken vind hij minder makkelijk. Samen met zijn goede vriendin Lisa beleeft hij allerlei avonturen.

Louis

De kunstenaar

Louis is de eigenaar van de speelgoedwinkel van Avonturenbaai. Samen met zijn zoon Jack woont hij boven zijn winkel. De feestdagen zijn elk jaar een drukke periode voor Louis.

Buzzy

Gekke Buzzy

Buzzy is een echte druktemaker. Hij heeft altijd zin in een avontuur. Hij helpt Jack en Lisa soms maar hij wilt hier altijd wat voor terug.

Koko

De danskoning

Koko is de danskoning van Avonturenbaai. Deze paradijsvogel leeft ver in de jungle. Maar omdat zijn jungle steeds kleiner wordt laat hij soms zijn gezicht zien in Avonturenbaai.

Lisa

De onderzoeker

Lisa is een meisje uit Avonturenbaai. Ze bedenkt altijd weer nieuwe dingen zoals een eigen moestuin. Ze gebruikt haar tablet om de groei van haar moestuin vast te leggen.

Rocky

De blauwe walvis

Rocky is een grote sterke blauwe walvis. Hij zwemt in de grote wateren van Avonturenbaai en doet er alles aan om het water schoon te houden. Soms vraagt hij Jack en Lisa om hulp.