Ouder worden in Diemen

Ouder worden en actief blijven. Welzijn Diemen helpt daarbij! Wij bieden of zoeken de juiste activiteiten en ondersteuning voor ouderen in Diemen.

Ouder worden en actief blijven

Ouder worden brengt uitdagingen met zich mee, zoals lichamelijke ongemakken en het verliezen van dierbaren. Wij staan klaar om je te ondersteunen en te zorgen dat je actief blijft in Diemen. Jouw levenswijsheid is belangrijk. We nodigen je uit om deze te delen met anderen!

Informatieve huisbezoeken

Vraag je je af of langer thuis wonen mogelijk is? Ben je benieuwd wat Diemen allemaal te bieden heeft aan activiteiten en ondersteuning voor ouderen? Ons team van vrijwilligers staat klaar om je te informeren. Als je 75 jaar of ouder bent, kun je iedere 5 jaar rekenen op een bezoek.

Tijdens dit bezoek ontvang je ook ons informatieve magazine "Senior in Diemen", boordevol handige informatie over beschikbare hulp en ondersteunende organisaties. Meer weten? Bekijk hier het digitale tijdschrift Senior in Diemen.

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met ons op via huisbezoek@welzijndiemen.nl.

Vragen? Annemieke staat voor je klaar!
Annemieke Westenberg
Medewerker secretariaat & huisbezoeken
Stuur een WhatsApp of bel via 0206953783
Stuur een WhatsApp of bel via

Veelgestelde vragen

Hieronder lees je antwoorden op veelgestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet bij? Neem dan contact met ons op.

Kan ik mezelf gewoon aanmelden voor een activiteit of is er een intake?

Dit hangt echt af van de activiteit waarin je geïnteresseerd bent. Bij begeleide activiteiten kan een intakegesprek nuttig zijn om te zien of de begeleiding goed bij je past. Neem rustig de tijd om de informatie bij de activiteit goed door te lezen.

Wat kost het?

De kosten kunnen verschillen per activiteit of dienst. Van gratis tot een paar euro per keer. Voor meer details kun je altijd contact opnemen met de contactpersoon die bij de activiteit vermeld staat.

Waarom zijn de prijzen zo laag?

Dankzij de subsidie van de Gemeente Diemen kunnen we de prijzen laag houden om iedereen de kans te geven om mee te doen.

Op welke locaties kan ik terecht?

We gebruiken verschillende locaties in Diemen voor onze activiteiten, zoals het Huis van de Buurt ‘t Kruidvat, Het Noorderlicht, De Verbinding en De Brede Hoed. Je vindt de exacte locatie altijd bij de informatie over de activiteit.

Voor wie zijn wij er?

We staan klaar voor iedereen met allerlei vragen. We bieden ondersteuning op diverse gebieden. En als we je zelf niet kunnen helpen, zorgen we ervoor dat je in contact komt met de juiste persoon of organisatie die dat wel kan.

Ik wil vrijwilliger worden. Hoe nu verder?

We waarderen je hulp enorm! Je kunt ons helpen op de locaties van Welzijn Diemen of bij een van onze activiteiten of evenementen.

Neem contact met ons op via 020 695 37 83 of info@welzijndiemen.nl. Als je je wilt inzetten voor "Diemen voor Elkaar", kom dan langs bij De Brede Hoed van maandag tot donderdag tussen 09.30 en 12.30 uur, of bel naar 020 314 47 00.

Hoe meld ik me af als ik niet kan komen?

Het is geen probleem als je een keer niet kunt komen. Je kunt je eenvoudig afmelden bij de contactpersoon. Je vindt deze informatie gemakkelijk terug in de activiteit.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Leuk dat je je hebt aangemeld!

Je krijgt vanaf nu de leukste activiteiten en nieuws over Welzijn Diemen in je inbox.

Oeps! Er is iets misgegaan met het formulier.
Lees voor
Pauzeer