Talentenfabriek
Creatief
Bewegen en sport

Hulp gevraagd bij de MiniZomerSpelen en KinderZomerSpelen

Help mee bij onze zomerevenementen en geef kinderen een geweldige zomervakantie.

Seyma Yildirim
Projectmedewerker Talentenfabriek
0 min leestijd
15
June 2024

Help mee tijdens de MiniZomerSpelen

Kinderen die niet op vakantie (kunnen) gaan willen natuurlijk ook veel zomerplezier beleven en enthousiaste verhalen kunnen vertellen als ze na de vakantieperiode weer naar school gaan. Daarom organiseert Talentenfabriek ieder jaar de MiniZomerSpelen. Het feestelijke vakantie-evenement voor kinderen van 2,5 t/m 6 jaar oud in Diemen!
Dit jaar worden de MiniZomerSpelen gehouden op dinsdag 30 juli, woensdag 31 juli, donderdag 1 augustus, dinsdag 6 augustus, woensdag 7 augustus, donderdag 8 augustus. Iedere dag van 10.00 - 15.00 uur.

Er doen gemiddeld 25 kinderen per dag mee! Met zoveel kinderen is een goede organisatie en begeleiding belangrijk voor het slagen van dit evenement. Talentenfabriek kan daarom wel wat extra hulp gebruiken! Er zijn verschillende mogelijkheden waar jij jouw talent kunt inzetten.

 • Organisatie: spullen klaarzetten, tafels dekken, gerechten uitdelen tijdens de pauze.
 • Begeleiding van de kinderen: toezicht houden, orde bewaken, kinderen aandacht geven en ondersteunen en eventueel naar de medewerkers verwijzen.
 • Veiligheid: BHV´ers die kinderen kunnen opvangen tijdens mini-noodgevallen.

Ben jij tussen de 20 en 55 jaar? Ben je fysiek fit en heb je een fijne energie? Heb je op bovengenoemde data een of meerdere dagen tijd om te helpen? Dan maakt Talentenfabriek graag kennis met jou!
Heb je niet zoveel tijd maar wil je toch helpen? Het is ook mogelijk om 1 dagdeel helpen.
Bij minimaal twee dagen helpen is er recht op een vrijwilligersvergoeding.

Goed om te weten

 • De eerste week wordt gehouden in Diemen-Zuid: Huis van de buurt ´t Kruidvat. De tweede week in Diemen-Noord: Het Noorderlicht.
 • Voorafgaand aan het evenement is er een kennismaking met het team van Talentenfabriek.
 • Je ontvangt een draaiboek. Zo weet jij precies wat er gebeurt op een dag en wat jij gaat doen.
 • Er worden diverse activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 2,5 t/m 6 jaar aangeboden.
 • Iedere dag zijn er ook vaste begeleiders aanwezig. Je staat er dus niet alleen voor en je hebt een aanspreekpunt.

Help jij mee om kinderen een onvergetelijke zomervakantie te geven? Meld je e-mail aan bij Seyma en Michelle van Talentenfabriek: talentenfabriek@welzijndiemen.nl

Help mee tijdens de KinderZomerSpelen

Wie is er in Diemen niet mee opgegroeid? De KinderZomerSpelen zijn een begrip in Diemen. Tijdens de eerste drie weken van de zomervakantie worden er in en om Sportcentrum Duran allerlei spannende, leuke en actieve activiteiten georganiseerd. Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen onder andere meedoen met zwemmen, theater, voetballen, springkussens, creatief, schminken, verschillende uitjes en nog veel meer. Er komen meer dan 500 kinderen naar dit evenement! Je begrijpt dat voor zo'n succesvol evenement veel begeleiders nodig zijn. Er is een team van vaste begeleiders dat ieder jaar meehelpt. Dit team willen we graag uitbreiden met nieuwe begeleiders!

De KinderZomerSpelen worden gehouden in de volgende weken: van maandag 22 t/m vrijdag 26 juli, van maandag 29 juli t/m vrijdag 2 augustus en van maandag 5 t/m vrijdag 9 augustus. Dagelijks van 10.00 uur tot 15.30 uur.

Als begeleiders help je, het liefst op meerdere dagen, bij:

 • het begeleiden van de activiteiten (creatief, sport of theater)
 • het klaarzetten van de lunch
 • de EHBO-post
 • het begeleiden van kinderen tijdens uitjes
 • andere hand- en spandiensten


Wordt jij een van de begeleiders die samen met de kinderen een onvergetelijke zomer beleeft?
Ben je tussen de 16 en 35 jaar? Ben je meerdere dagen beschikbaar in bovengenoemde periode? Meld je aan! Je kunt in aanmerking komen voor een kleine vrijwilligersvergoeding en het staat natuurlijk super mooi op je CV.
Stuur een privébericht naar de Facebookpagina van KinderZomerSpelen Diemen. Of neem contact op met coördinator Danny Post: dannypost1965@gmail.com

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Leuk dat je je hebt aangemeld!

Je krijgt vanaf nu de leukste activiteiten en nieuws over Welzijn Diemen in je inbox.

Oeps! Er is iets misgegaan met het formulier.
Lees voor
Pauzeer