Welzijn
Hulp
Overige vragen

In de spotlight: Marwa Salih

Annemieke Westenberg
Medewerker secretariaat & huisbezoeken
0 min leestijd
09
November 2023

Marwa Salih is sinds 1 september in dienst bij Welzijn Diemen. Marwa was al langer bekend bij ons. Eerst als enthousiast gebruikster van wat Welzijn Diemen te bieden heeft aan activiteiten, en later als stagiaire. Zij vertelt haar verhaal:

In 2011 vluchtten Marwa en haar man uit Eritrea; zij woonden een jaar in een asielzoekerscentrum. Daar leerde zij fietsen.

In 2014, na haar inburgering, zorgde Marwa thuis voor haar jonge dochtertje. Toen deze naar de basisschool ging, kon zij meer ondernemen en heeft zij aan het taalcafé meegedaan om haar Nederlands te verbeteren: in groepjes met vrijwilligers taalspelletjes doen en vooral veel praten.

Marwa stapte in 2017 bij Huis van de Buurt ‘t Kruidvat binnen om aan haar Nederlands te werken. Ze ging oefenen met een maatje bij het Leef en Leerpunt. Maar ook wandelen, naailessen en zumba greep zij aan om haar spreekvaardigheid te verbeteren.

In 2021 besloot zij de opleiding Dienstverlening te gaan volgen bij het ROC in Amsterdam Oost. En ze wilde weleens ondervinden wat de richting ‘facilitair nu precies inhield’. Zo kwam ze bij Welzijn Diemen terecht voor een stage algemene dienstverlening/facilitair. Ze ging zich voor de drie locaties bezighouden met schoonmaak, voorraadbeheer, administratie en voeding. En zo ging zij tweemaal per week de (warme) lunch bereiden. Haar tweede en laatste leerjaar bracht zij door bij een kinderdagverblijf in Amsterdam Zuid.

Toen er een vacature vrijkwam bij Welzijn Diemen, twijfelde zij geen moment: leuk werk én in haar eigen buurt! Marwa ondersteunt nu op maandag en vrijdag de begeleide dagactiviteiten in Het Noorderlicht en op woensdag heeft zij een 'administratie dagje' in Huis van de Buurt ‘t Kruidvat.

In Eritrea is het niet heel gebruikelijk dat vrouwen werken of studeren. Maar toen Marwa en haar man naar Nederland kwamen, zei hij: ‘Eerst studeren, dan werken’. En dat heeft Marwa gedaan en nu heeft ze na haar studie haar eerste baan! Over een paar jaar wil zij zelf graag weer verder studeren, maar nu gaat zij eerst tijd maken voor de scholing van haar dochter, die in groep 7 zit!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Leuk dat je je hebt aangemeld!

Je krijgt vanaf nu de leukste activiteiten en nieuws over Welzijn Diemen in je inbox.

Oeps! Er is iets misgegaan met het formulier.
Lees voor
Pauzeer