Voor lichamelijke klachten

Samen buiten en binnen actief. Gericht op houding en coördinatie. We kijken naar wat een ieder wel kan, in plaats van niet kan.

Buiten actief

Zelfs als je wat moeilijker loopt, kun je nog steeds genieten van buitenactiviteiten samen met anderen. Elke eerste dinsdag van de maand organiseert de scootmobielgroep een gezellige tocht in de omgeving.

We vertrekken vanaf het Huis van de Buurt 't Kruidvat, onder begeleiding van een buurtsportcoach en een vrijwilliger. Na de tocht kun je gezellig blijven voor een lunch. Mocht het weer tegenzitten, dan hebben we binnen ook genoeg plezier. Voel je je een beetje onzeker over je rijvaardigheid? Praat dan vooraf even met de buurtsportcoach.

Vrijuit bewegen: staand of vanuit een stoel

Minder mobiel betekent niet dat je geen yoga of gymnastiek kunt doen. Deze activiteiten zijn ook mogelijk met de ondersteuning van een (rol)stoel, zodat iedereen mee kan doen, ongeacht je conditie of lenigheid.

De Slow Flow dansles is ook een optie, waarbij je zowel staand als zittend kunt deelnemen.

De lessen zijn eenvoudig te volgen en focussen op houding, coördinatie en uithoudingsvermogen, waardoor elke les een feestje wordt. Bespreek met de docent als je specifieke oefeningen nodig hebt voor jouw situatie.

Krijg ondersteuning van een welzijnscoach

Twijfel je of een groepsactiviteit wel bij je past, of ben je onzeker over je conditie? Zie je er tegenop om voor de eerste keer mee te doen?

Onze welzijnscoach van Welzijn Diemen staat voor je klaar om je te helpen de eerste stap te zetten.

{{cms-contact}}

Vragen? Niels staat voor je klaar!
Niels de Lugt
Welzijnscoach/Gezondheidsmakelaar
Stuur een WhatsApp of bel via 0655622534

Niels de Lugt
Niels de Lugt
Stuur een WhatsApp of bel via 0655622534

Aankomende relevante activiteiten

Er zijn vandaag en morgen geen activiteiten.

Veelgestelde vragen

Hieronder lees je antwoorden op veelgestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet bij? Neem dan contact met ons op.

Moet ik me aanmelden?

Dit hangt af van de activiteit waar je aan deelneemt. Bekijk even de details bij de specifieke activiteit voor meer informatie.

Wat zijn de kosten?

De kosten verschillen per activiteit. Van gratis deelname tot een kleine bijdrage van een paar euro per keer. Je kunt ook een strippenkaart op 1 van onze locaties kopen, waardoor een activiteit je slechts maximaal 2 euro per keer kost. Je vindt meer informatie over de kosten bij de activiteit.

Hoe kunnen de prijzen zo laag zijn?

Dankzij de subsidie van de Gemeente Diemen kunnen we de prijzen laag houden en geven we iedereen de kans om mee te doen.

Waar vinden de activiteiten plaats?

We gebruiken verschillende locaties in Diemen voor onze activiteiten, zoals het Huis van de Buurt ‘t Kruidvat, Het Noorderlicht en De Verbinding. Sommige activiteiten vinden ook buiten plaats. Je vindt de exacte locatie altijd bij de informatie over de activiteit.

Kan iedereen meedoen?

Ja, we willen graag dat iedereen meedoet! Als je minder goed kunt bewegen, ben je nog steeds van harte welkom. Als je twijfelt of een activiteit geschikt is voor jou, neem dan contact met ons op.

Wat voor kleding moet ik aan?

We raden je aan om kleding te dragen waarin je je gemakkelijk beweegt, zoals een sportbroek. We stellen het op prijs als je geen straatschoenen draagt in de sportzaal.

Hoe kan ik me afmelden als ik niet kan komen?

Het is geen probleem als je een keer niet kunt komen. Je kunt je afmelden bij de contactpersoon. De gegevens van deze persoon kun je vinden bij de activiteit waarvoor je je hebt aangemeld.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Leuk dat je je hebt aangemeld!

Je krijgt vanaf nu de leukste activiteiten en nieuws over Welzijn Diemen in je inbox.

Oops! Something went wrong while submitting the form.
Lees voor
Pauzeer