Helpt
Coaching
Gezonder leven

Afvallen? Samen lukt het wel!

Lukt het maar niet om die overtollige kilo's kwijt te raken? Wil je meer bewegen en gezonder leven? Lees verder.

Niels de Lugt
Welzijnscoach/Gezondheidsmakelaar
0 min leestijd
27
February 2024

Overgewicht of obesitas kan de kwaliteit van iemands leven flink beïnvloeden. Door overgewicht kan bewegen lastig zijn en heb je minder energie. Dagelijkse dingen zoals naar de winkel gaan, je huis schoonmaken of je kind optillen is een opgave. Wist je dat mensen met overgewicht meer risico lopen op gezondheidsproblemen? Denk aan: diabetes type 2 (suikerziekte), hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, verminderde slaapkwaliteit, rug- en gewrichtsklachten en bepaalde soorten kanker. Door vermoeidheid, lusteloosheid, weinig zelfvertrouwen en een laag zelfbeeld kunnen ook mentale problemen ontstaan.

Als je te maken hebt met overgewicht en je gezonder wilt gaan leven, dan kan het je helpen om hier in groepsverband, onder begeleiding, iets aan te doen. Want samen lukt het vaak wel! Vanaf maandag 8 april start het traject Gezond in Groepsverband. Dit traject is een samenwerking tussen een leefstijlcoach, een diëtiste en de Welzijnscoach van Welzijn Diemen. Gedurende acht maanden wordt er gewerkt aan persoonlijke doelen. Er wordt samen gekookt en gegeten en informatie gedeeld over een gezonde leefstijl. Ook is er begeleiding naar een sport of activiteit die aansluit bij de wensen en behoeften van de deelnemer.

Het is een intensief traject met als doel: de leefstijl van de deelnemers aan te passen zodat zij ook na het traject gemotiveerd blijven om te werken aan een gezonde manier van leven.

Wil je meer informatie of wil je jezelf of iemand anders aanmelden? Neem contact op met Welzijnscoach Niels de Lugt.

T. 06 556 225 34 (kan ook via Whatsapp)

E. n.delugt@welzijndiemen.nl

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Leuk dat je je hebt aangemeld!

Je krijgt vanaf nu de leukste activiteiten en nieuws over Welzijn Diemen in je inbox.

Oeps! Er is iets misgegaan met het formulier.
Lees voor
Pauzeer