Direct solliciteren of heb je vragen?
Mail of bel via 0621551851
Solliciteer direct
in overleg
HBO communicatie of creative business
180 - 210 p/m
Deze vacature is ingevuld
Direct solliciteren of heb je vragen?
Mail of bel via 0621551851
Naar overzicht
Naar overzicht
Welzijn

Stagiair social media & communicatie

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste tweede- of derdejaars stagiair die onze social mediakanalen gaat voorzien van verhalende content.

Solliciteer voor 
8
August 2024
Deze vacature is ingevuld
Solliciteer direct
in overleg
HBO communicatie of creative business
180 - 210 p/m

Video’s maken van dansende kinderen, een interview met een jongere, promotie van een evenement, behind the scenes? Jij zorgt ervoor dat alles samenkomt op social media en genereert interactie met de volgers.

Dit is jouw kans

Wil jij ervaren hoe het is om mee te werken met de Communicatiemedewerker, de Projectleider kunsteducatie en de Jongerenwerker van Welzijn Diemen? Ben jij ambitieus en op zoek naar een afwisselende, zelfstandige en uitdagende stage waar je ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen? Dan zoeken wij jou!

Dit wordt jouw uitdaging

Welzijn Diemen is een groeiende organisatie en altijd in beweging. Sinds vorig jaar werken wij vanuit een sterke nieuwe visie. Dit komt tot leven door de kleurrijke branding en het werken vanuit labels. Welzijn Diemen wil zoveel mogelijk Diemenaren, jong en oud, laten meedoen in de buurt. Dat kan op allerlei manieren: bewegen, ontmoeten, talentontwikkeling, toekomstperspectief, elkaar helpen en nog veel meer.

Om de jongere doelgroep te bereiken zetten wij vooral in op social media. Dit onderdeel is nog volop in ontwikkeling. Welzijn Diemen maakt gebruik van verschillende kanalen met ieder een eigen focus en tone-of-voice. Jij krijgt hierin een belangrijke rol. Namelijk, het vertellen van verhalen van echte mensen. Dit doe je met video’s, foto’s en natuurlijk pakkende teksten. Het sociale karakter van onze organisatie wordt hiermee benadrukt. Daarnaast help je ook mee met het promoten van activiteiten en evenementen. Zowel on- als offline. Hierbij weet je op een eigen creatieve manier de huisstijl toe te passen. Voor dit alles bedenk je, samen met het communicatieteam, een strategie en maak je een planning voor langere tijd. Deze opdracht biedt jou dus veel mogelijkheden om de ontwikkeling van Welzijn Diemen voort te zetten.

Nog even een voorbeeld: in december organiseren wij samen met Daarom Diemen de jaarlijkse Winterspelen in Sporthallen Diemen. Hier komen wel 500 kinderen naartoe! Hoe gaaf is het als jij ervoor zorgt dat er nog meer kinderen uit Diemen meedoen. En, dat jij tijdens het evenement verslag doet van de ervaringen van de kinderen en ouders op onze socials!

Wat breng jij mee als Stagiair social media & communicatie

 • Je volgt een studierichting HBO communicatie of creative business,
  bij voorkeur ben je tweede- of derdejaars student.
 • Je bent enthousiast, creatief en hebt een open houding.
 • Je hebt affiniteit met het sociaal domein of welzijnswer.k
 • Je bent op de hoogte van de do’s & don’ts van online content en social media.
 • Communicatieskills! Zowel in tekst als mondeling. Kennis van B1-taalniveau is een pré. Nederlands is de taal die wij hoofdzakelijk gebruiken. Maar soms is het nodig om teksten in het Engels om te zetten.
 • Ervaring met het maken van content voor Instagram, Facebook, YouTube en TikTok
 • Kennis van Canva, CapCut en liefst ook van de Adobe CC apps (Premiere, Rush, Indesign, Photoshop e.d.). Heb jij een voorkeur voor andere goede apps? Voel je vrij om deze te gebruiken.

Wij bieden jou

 • Een stageplek waar jij met jouw ideeën aan de slag kunt gaan.
 • Vrijheid en ruimte om jezelf te ontwikkelen binnen een groeiende organisatie.
 • Een iMac (op kantoor) met daarop verschillende apps om professionele content mee
  te maken.
 • Goede begeleiding vanuit het communicatieteam.
 • Een stageplek voor minimaal 4 maanden, uren in overleg.
 • Een vergoeding van tussen Є 180 en € 210 per maand. Afhankelijk van het aantal dagen dat je per week stage loopt.
 • En natuurlijk veel plezier samen met je collega’s en alle betrokkenen in Diemen!

Kun je niet wachten om te beginnen aan jouw stage? Reageer nu!

Hou jij van korte lijnen, ben jij enthousiast en heb je zin in dit avontuur? Wil jij ons verrassen met jouw inbreng? Reageer dan snel. We kijken uit naar je reactie.

Stuur je CV, portfolio en motivatiebrief naar Cynthia Röge, Communicatiemedewerker..

E. c.roge@welzijndiemen.nl  

Vragen? Neem contact op          

T. 06 215 518 51

Ben jij benieuwd op welke manier Welzijn Diemen zich inzet voor Diemenaren? Kijk dan op welzijndiemen.nl of de socials van Talentenfabriek en Young Connect.

Is deze stage niets voor jou, maar ken je een passende student?
Deel de vacature dan gerust in je netwerk.

Solliciteer direct!