Helpt
Hulp
Ontmoeten

Een terugblik op De Ontmoetingsavond

Maandag 22 april organiseerde Diemen voor Elkaar weer De Ontmoetingsavond in gebouw de Omval.

Amarens te Nijenhuis
Coördinator Diemen voor Elkaar
0 min leestijd
13
May 2024

"We kijken met veel plezier terug naar deze positieve avond. Hulpvragers, hulpaanbieders en mensen die op zoek waren naar sociale contacten kwamen samen in het café", vertelde Amarens, Coördinator van Diemen voor Elkaar, na afloop. "Er heerste een gezellige, ontspannen sfeer. De groep was gevarieerd en er zijn veel matches gemaakt. Misschien leuk om te weten, de jongste deelnemer was 27 jaar en de oudste deelnemer was 95 jaar!"  Na het eten en de introductie door Amarens volgde een voorstelrondje. De microfoon ging van de een naar de ander, totdat iedereen aan het woord was geweest. Daarna ging men in gesprek met elkaar. Uit deze gesprekken kwamen mooie verbindingen tot stand. Enkele voorbeelden:

  • Een mevrouw zocht iemand om de Nederlandse taal mee te oefenen, ze sprak ook Chinees. Wat bleek, er was een jongeman aanwezig die Nederlands en Chinees spreekt en bereid is om mevrouw te gaan helpen;
  • Meerdere deelnemers vonden hulp voor het onderhoud van hun tuin en dit bij een bewoner die zich deze avond nieuw had aangemeld;
  • Een mevrouw heeft een vrijwilliger gevonden voor computervragen en klusjes;
  • Meerdere mensen maakten een afspraak om een kopje koffie te gaan drinken. Een mevrouw stelde zelfs voor om met al haar tafelgenoten als groep eens af te spreken.
  • Een meneer gaat een bewoner helpen met zijn administratie.

“Wat een goed initiatief, ik weet nu veel meer over de mogelijkheden om iemand te helpen in Diemen”, had een van de deelnemers ingevuld op het evaluatieformulier. "Daar doen we het voor!" bevestigde Amarens.
De volgende Ontmoetingsavond staat voor half oktober op de planning. Houd hiervoor deze nieuwsbrief of de website van Diemen voor Elkaar in de gaten.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Leuk dat je je hebt aangemeld!

Je krijgt vanaf nu de leukste activiteiten en nieuws over Welzijn Diemen in je inbox.

Oeps! Er is iets misgegaan met het formulier.
Lees voor
Pauzeer