Voor scholen

Kritisch, nieuwsgierig en creatief denken stimuleren onder kinderen in groep 4 t/m 6.

Onderzoekend- en ontwerpend leren

Elk kind is anders en alle kinderen hebben een unieke manier van leren. Dit is niet altijd eenvoudig om vorm te geven, nietwaar? Dat zien wij bij Talentenfabriek als een uitdaging! Daarom hebben we een lesprogramma ontwikkeld waarin kinderen worden aangemoedigd om spelenderwijs onderzoeksvaardigheden te ontwikkelen.

Taal en rekenen door middel van W&T- onderwijs

Het oplossen van taalpuzzels, experimenten uitvoeren, en het ontwikkelen van kritisch en creatief denkvermogen staan centraal in het lesprogramma van de Talentenfabriek. Leerlingen uit groep 4 tot en met 6 gaan tien weken lang in de klas aan de slag met onze leermaterialen.

Ze leren op een onderzoekende en creatieve manier, gebaseerd op het wetenschap- & techniekonderwijs.

Hierbij ontdekken de kinderen hoe ze als onderzoeker of ontwerper eigen keuzes kunnen maken, waarbij hun creativiteit volop wordt benut.

Onze speelse en inclusieve leermaterialen bieden niet alleen ondersteuning in vakken als taal en rekenen. Leerlingen leren ook technische uitdagingen aan te gaan en te denken in groei.

Waarom zou je leerlingen willen laten leren met de Talentenfabriek?

De lesmethode van de Talentenfabriek heeft veel voordelen:

  • De Talentenfabriek is een onderdeel van Welzijn Diemen, waardoor we onze programma's tegen een lage prijs kunnen aanbieden
  • Ons lesprogramma moedigt kinderen aan om te leren in verschillende gebieden zoals taal, rekenen, techniek en moderne vaardigheden zoals creativiteit, samenwerking en een onderzoekende houding
  • De leerlingen zijn erg enthousiast, mede dankzij de aansluiting bij hun belevingswereld

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over dit lesprogramma? Neem dan contact met ons op: m.semeleer@welzijndiemen.nl

{{cms-contact}}

Het avontuur van Jack & Lisa

Met de hulp van de personages Jack en Lisa beleven de leerlingen twee avonturen.

In het eerste deel, "De Uitdaging", verkennen ze thema's rond de lente en zomer. Ze leggen bijvoorbeeld de groei van planten en bloemen vast op camera of maken limonade met verse kruiden.

In het tweede deel, "Expeditie Winter Wonderland", bouwen ze een knikkerbaan van papier en leggen ze hun experimenten vast met stop-motion op een tablet.

{{richtext-cta}}

Vragen? Mario staat voor je klaar!
Mario Semeleer
Projectleider Kunsteducatie
Stuur een WhatsApp of bel via 0206953783
Mario Semeleer
Projectleider Kunsteducatie
Stuur een WhatsApp of bel via 0206953783

Een digitale leeromgeving: de Playground (EDU)

De opdrachten van Jack en Lisa zijn ook online te vinden op onze playground. Een digitale leeromgeving speciaal voor kinderen!

Veelgestelde vragen

Hieronder lees je antwoorden op veelgestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet bij? Neem dan contact met ons op.

Mag je als ouder of verzorger meedoen?

Bij activiteiten van Babbelbeer, Peuterdans, Peutergym en Peuteratelier, nodigen we je uit om samen met je peuter deel te nemen. Bij Sport & Spel mag je zelf kiezen of je meedoet. Voor de andere activiteiten is het niet nodig om als ouder of verzorger mee te doen.

Kan ik een proefles volgen?

Zeker, jij (of je kind) bent van harte welkom om een proefles te volgen. Bekijk even bij de activiteit of aanmelden van tevoren nodig is.

Hoe kan ik betalen?

Je betaalt gemakkelijk met pin of contant.

Hoe neem ik contact op?

Je bereikt ons mailen via info@welzijndiemen.nl of bellen op +31 (0)20 695 37 83. Je kunt ook het contactformulier op onze website invullen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Leuk dat je je hebt aangemeld!

Je krijgt vanaf nu de leukste activiteiten en nieuws over Welzijn Diemen in je inbox.

Oeps! Er is iets misgegaan met het formulier.
Lees voor
Pauzeer